Skip links

Műanyag feldolgozók

A legfrissebb innovációnk a műanyag hulladékok pirolízis alapú kezelése, kompakt, bárhol üzembehelyezhető, technológiával párosítva.

A globális erőfeszítések ellenére, a műanyag hulladék szeméttelepekre vagy a tengerekbe, vizeinkbe kerül vagy elégetve éghajlatkárosító CO₂-t szabadít fel. Németországban a műanyaghulladék több mint 60% -át hulladékégető művekben égetik el.

A jövő a termolízis technológiában rejlik. Első termolízis rendszerünk Németországban 2020 őszén kezdte meg a termelését. Az előre válogatott műanyagból, zárt rendszerben,kiváló minőségű paraffinolaj válik. 1.000 kg műanyagból 1.000 liter paraffinolaj lesz (kb. 850 kg). A vegyes műanyag hulladék körforgásos gazdasága így valósággá vált.
Ez azt jelenti, hogy a műanyag hulladékot olyan nyersanyaggá alakítjuk, amelyet újra felhasználhatunk a műanyag gyártásához.

Innovatív technológia

A termolízis folyamatokat az emberek már a mezolitikumban alkalmazták, amikor kátrányt készítettek. Manapság a termolízis rendszereket ipari méretekben használják, különösen
az autógumik újrahasznosításánál. Az újonnan kifejlesztett termolízis eljárással lehetővé vált a különböző kompozit műanyagok (pl. PE, PP, PB, PS, EPS) CO2-semleges újrafeldolgozása
kiváló minőségű paraffinolajokká.

Az eredmény kiváló minőségű alapanyag

A termolízis folyamatunkban, a műanyag hulladékok kémiai energiájának 90% -a megmarad, mert az eredmény jó minőségű, alacsony kéntartalmú paraffinolaj.
A kiváló minőségű paraffinolaj könnyen felhasználható az iparban és a kereskedelemben az energiatermelés és a műanyaggyártás hagyományos nyersolajának helyettesítésére.

Fektessen be az egyedi műanyagok újrahasznosításába!

Ezzel a termolízis eljárással olyan technológiát hoztunk létre, amely fenntartható és elegáns módon megoldja a vegyes műanyag hulladék újrahasznosításának problémáját.
Németországban már számos helyszín érdeklődik a rendszerek iránt. A nyersanyag (műanyag hulladék) hatalmas mennyiségben áll rendelkezésre, és biztosított a paraffinolaj
értékesítése is a finomítóknak.

A napi 1 000 kg műanyagot feldolgozó rendszer könnyen bővíthető további négy modullal, mely így már napi 5 000 kg hulladék műanyag kezelését teszi lehetővé.
Léteznek nagyipari partnerek számára fejlesztett megoldásaink is, a jelenlegi maximális kapacitás napi 200 t!

A konténerbe telepített WASTX Plastic, decentralizált alapon, műanyag hulladékot alakít át kiváló minőségű energiaforrássá, amelynek üzemanyag-értéke 11 kWh. Ezzel értéktelen hulladékból értékes alapanyagot nyerünk.

A WASTX Plastic rendszer működéséhez szükséges
alapanyag homologizációt biztosító előkezelő rendszerekről informál.
Ez azért fontos mert csak a szabályozott minőségű input anyagokkal
garantálható a konstans termék (paraffinolaj) minőség.

Az előkezelők:
S5 light, 5 tonna/nap kapacitás, mosó nélkül,
S5, 5 tonna/nap kapacitás,
S10, 10 tonna/nap kapacitás,
S20, 20 tonna/nap kapacitás.

A „Snowfakes” alapanyag előállítás műanyag hulladékból önmagában is nyereséges
tevékenység. A „Snowflakes” könnyen értékesíthető olyan partnereinknek, akiknek
már van WASTX Plastic rendszerük.